Mi az a ’csoda-gyógyszer’, amit már az ókori görögök is ajánlottak mérgezések kezelésére?

Mi az, amit Hippokratész is alkalmazott sebgyógyításra a betegein? Mi az, amit még korábban, már az ókori Egyiptomban is használtak gyógyításra és szépségápolásra? Mi az az anyag, ami annyira természetes, hogy még az állatok is használják, hogy megszabaduljanak az élősködőktől és gyorsítják sebeik gyógyulását?

Válasz: A föld és a víz, pontosabban az agyag és a víz keveréke: egy finom sárpakolás!

Az agyag az egyik legősibb gyógyszer, mivel a természetben használatra kész állapotban található meg!

Sok állat (pl. a vaddisznó, az elefánt, az orrszarvú, a víziló stb.) ösztönösen sár- illetve agyagfürdőt vesz, hogy bőrét megszabadítsa az élősködőktől, a piszoktól, sőt ezáltal sebgyógyulásuk is gyorsabbá válik.

Királyoknak is kijár egy kis szórakozás!   Bivalyerős vagyok, de ezek a parányi paraziták megbolondítanak! Sárfürdőbe velük!   Jaj! A mami azt mondta, addig haza se menjünk, amíg szépen meg nem fürödtünk!   Meg kell szépülnöm az esti bivaly-bálra!   Együtt a cslád   Hahóóóó! Gyere te is, ez nagyon jóóóó!!!!

Igazuk volt az egyiptomiaknak, a görögöknek és igazuk van az állatoknak is! A Berber Beauty úttörő volt a Bázikus Testápolás több ezer éves kultúrájának újra felfedezésében.

Az agyagpakolás:

  • Fertőtleníti a bőrfelületet
  • Összehúzza a pórusokat
  • Serkenti a faggyú-és verejtékmirigyek működését bázikus közegével, így rendszeres használatával a túlzott faggyútermelődést semlegesíti, illetve a túl száraz bőr „önzsírozza” magát használatától, sokkal komfortosabb érzetű lesz, megszünteti a szélsőséges működés okozta kellemetlen bőrtüneteket
  • Mikrofelületével ’mágnesként’ képes magához vonzani a szövetekben felhalmozódott káros salakanyag tartalmat, méreganyagokat
  • Elpusztítja az élősködőket: a gombákat, baktériumokat és más mikroorganizmusokat

Tudtad,

hogy a legújabb számítások szerint egyetlen kávéskanál agyag körülbelül 500 négyzetméter salakanyagot képes megkötni? Ez azt jelenti, hogy egy kanál agyag egy egész teniszpályányi felületen képes méregteleníteni !!! 🙂

Az agyag természetes bázikus anyag,

ami rengeteg tápanyagot, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amik a méregtelenítéssel egyidejűleg feltöltik és regenerálják a bőrt. Hihetetlennek hangzik, de már az első használat után érezhetően feszesebb, rugalmasabb, kisimultabb lesz a bőröd, ráadásul segít megszabadulni a pattanásoktól, aknéktól is!

Ami pedig nem látszik, de hamarosan érezni fogod: serkenti a bőr vérellátását, megnyugtatja az idegrendszert: ellazít és feltölt energiával! Nem véletlen, hogy az agyagpakolás a hagyományos berber fürdőterápia kellemes és fontos része.

Ghassoul arc- és testagyagA méregtelenítő agyag az egyik legfontosabb eleme a bázikus testápolás eszköztárának:

ha csak egyetlen terméket szeretnél kipróbálni, az agyagpakolást ajánljuk!

Berber Beauty Bátikus Agyag- és Iszappakolások

Berbera bázikus-testápolás-tippje:

1. Vegyél egy finom, lazító, nyugtató fürdőt, ami nem csak a szennyeződést, de a stresszt is nyomtalanul eltünteti!

Ajánlott a fürdővizet felturbózni egy kiló Mediterrán Natur Kristályos Tengeri fürdősóval, hogy még hatásosabb legyen!


2. Radírozd át a bőrödet,

hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket és megnyisd az utat a tápanyagoknak a mélyebb bőrrétegek felé pl. Fekete szappannal.


Ghassoul Arc- és Test Agyag3. Kend be egyenletesen a bőrödet az agyagpakolással.


4. Relaxálj min. 15-20 percecskét

– lehetőleg meleg, párás helyen. Ha forró vizet engedtél korábban a kádba, és magadra csuktad az ajtót, akkor mostanra már hasonlíthat a fürdőszoba egy gőzkamrához, (de akár a fűtést is bekapcsolhatod, hogy még intenzívebb legyen a hatás! ) De használhatsz tekercselőfóliát is és bebugyolálhatod magad egy nagy, puha törölközőbe!
A lényeg, hogy meleg legyen:)


5. Ha letelt az idő, finoman öblítsd le a pakolást!

Ne használj szappant vagy tusfürdőt, hagyd, hogy a bőröd felszívja az utolsó cseppeket is!


6. Nézd meg magad a tükörben!

Fedezd fel, hogy arcod megfiatalodott, melleid feszesebbek, bőröd puha, akár a kisbabáké! 🙂

Berber Beauty Bátikus Agyag- és Iszappakolások

Ghassoul Arc- és Test Agyag   Holt-tengeri iszappakolás   Tengeri iszappakolás