Hogyan tisztíthatod meg a szervezetedet a bőrödön keresztül?

A szépség belülről fakad’ – tartja a bölcs mondás, járjunk utána együtt ezen az oldalon, miért is?

Mint minden bölcsességnek, ennek is rengeteg síkja van. Szemmel látható, tapintható az, ha a szervezetünkben felbomlik a belső egyensúly, hiszen bőrünk változatos tünetekkel azonnal megmutatja, hogy változtatásra van szükségünk.

Bőrünk legfontosabb alap funkciója, hogy segíti a kiválasztó, méregtelenítő szerveinket (vese, máj, tüdő), nem kevesebb, mint két négyzetméteres összfelületével, hogy minél rövidebb idő alatt megszabaduljunk a méreganyagoktól. Bőrünk tehát a legnagyobb testrészünk méretét tekintve, amely aktívan támogatja testünk öntisztító mechanizmusait.

Bázikus testápolás, avagy miért a bőrön keresztüli kiválasztást kell serkenteni?

A BÁZIKUS út, azaz természetes lúgos pH- jú készítményekkel tisztítani testünket, a testápolás ősi tudáson alapuló, több ezer éves múltra visszatekintő hagyománya, ami alapvető testi funkciókat támogat sejtszinten!

Szervezetünk akkor működik optimálisan, ha a felesleges méreganyagoktól meg tud szabadulni, ugyanakkor a szükséges tápanyagokat megkapja, és a belső kémhatását tekintve érvényesül a teljes szervezetünkben az oly kényes sav-bázis egyensúly, ezt fenntartva fő szabályként a vérünk enyhén lúgos, nem savas. Vérünk pontosan 7,34 – 7,45 pH-jú, tehát enyhén lúgos állapotú. Szervezetünk mindent megtesz azért, hogy ezt az érzékeny sav-bázis egyensúlyt nap mint nap fenntartsa. Az eredmény: vitalitás, magas teljesítő képesség, ragyogó bőr, kiváló közérzet, ideális testsúly.

natural-skincare

Mit tehetsz még a belső egyensúlyodért és ragyogó külsődért?

1., EGÉSZSÉGTUDATOS TÁPLÁLKOZÁS

A tested úgy óvja létfontosságú szerveidet a méreganyagoktól, hogy felszaporítja a zsírszövetet és abban raktározza el a használhatatlan molekulákat.

Mit tehetsz, mit ehetsz?

Számos eltérő nézet létezik a helyes táplálkozásról. Divatos új irányzatok jönnek, mennek azzal kapcsolatosan, mit fogyaszthatsz.

Vannak, akik a teljesen vegetáriánus étrend hívei, vannak, akik megmagyarázzák, hogy szükségünk van húsra és a paleo étkezés szabályait kövessük.

Vannak, akik a nyers, élő ételekre esküsznek, vannak, akik szerint a makrobiotikus étrend az igazi.

Mivel ezen az oldalon a szervezet méregtelenítése, az öntisztulási mechanizmusok támogatása a cél, fontos itt is érintenünk az egészséges táplálkozás témakörét.

Álláspontunk szerint törekedj arra, hogy átállj a teljes értékű vegetáriánus étrendre sok nyers gyümölccsel, zöldséggel, gabonafélékkel, barna rizzsel, babfélékkel, magvakkal.

Ha fogyasztasz állati eredetű ételeket, a fehér húsú halakat ajánljuk, vagy arra gondolva, az oroszlán is először áldozata belső szerveit, a májat és a szívet falja fel, a májat ajánljuk magas vastartalma miatt.

Fontos figyelned arra, hogy napi 2 liternyi tisztított vizet, facsart gyümölcs- vagy zöldséglevet igyál, kerüld a cukrozott, ízesített üdítőket. Ajánlott az úgynevezett ’szuperételek’ fogyasztása, mint az enzimekben gazdag, friss csírák, a tengeri algák, (pl.spirulina).

A legbölcsebb, amit tehetsz, ha radikálisan mérsékeled, sőt elkerülöd a következő élvezeti cikkeket: kávé, fekete tea, finomított fehér cukor, fehér liszt, tej, tartósított ételek, konzervek. Arra bátorítunk, mindig figyelj tested jelzéseire, mit kívánsz, ne légy fanatikusan csak egyetlen módszer híve, hanem a sok információból állítsd össze a Neked éppen megfelelőt.

A lényeg, folyamatosan töltsd fel szervezetedet ásványokkal, vitaminokkal, enzimekkel, nyomelemekkel! Ha ilyen étrenden élsz, tapasztalni fogod, a bőröd kitisztul, s már csak a napi regenerálásra kell koncentrálnod!

detox-diet-for-acne

Az első és legfontosabb lépést megtetted ragyogó szépséged érdekében.

MIT TEHETSZ AZÉRT, HOGY BŐRÖD TERMÉSZETES ÖNMÉREGTELENÍTŐ KÉPESSÉGE IGAZÁN MEGMUTATKOZZON?

Légy jó magadhoz, és tanuld meg alkalmazni a hétköznapokban az egészségtudatos testápolás módszerét, a tested igazán hálás lesz ezért!