Egy jó sampon kiválasztása mind a hölgyek, mind az urak számára komoly kihívást jelent manapság. Mert milyen JÓ sampon?

  • Minimális szintetikumtartalmú
  • Ezáltal gyengéden tisztít
  • A fejbőr mikrokeringését serkenti
  • Selymes, nem repkedő hajkoronát eredményez

hair

Amikor ilyen készítményre vágyunk, alaposan át kell vizsgálnunk az összetevők listáját. A legtöbb bolti sampon ugyanis jelentős mennyiségű potenciális allergént tartalmaz, főként agresszív tenzidek, illatanyagok és tartósítószerek formájában.

Erre az igényre reagálva fejlesztettük ki a Ghassoul agyagsamponunkat. Ez egy speciális, vitalizáló-hajerősítő sampon a vulkanikus eredetű ghassoul agyag, és Észak-Afrika „életelixírje”, az argánfa terméséből nyert értékes argánolaj speciális keveréke. Gyengéden habzó, kíméletesen tisztító készítmény, jól használható minden hajtípushoz, a hajadat pedig selymessé és fényessé varázsolja!

MIÉRT HULLIK HAMARABB A FÉRFIAK HAJA, MINT A NŐKÉ?

A női szervezet havonta méregteleníti önmagát a hormonális ciklus által, így jellemzően a férfiak problémája a hajkorona korai ritkulása. A nőknek sincsen azonban sokkal könnyebb dolguk, mert ők viszont a több zsírszövettel rendelkező szöveteikben raktározzák el a savfelesleget, ezt nevezzük narancsbőrnek.
Mindkettő jelenség kezelhető és visszafordítható folyamat. Kulcsa a megfelelő életmód. Az agyag méregtelenítő hatását évezredek óta használja az emberiség, annak méregtelenítő és ásványi anyaggal telített szerkezete folytán.

TUDJ MEG TÖBBET AZ AGYAG JÓTÉKONY HATÁSAIRÓL! 

A hajunk, mint a fejbőrben születő SZARUKÉPZŐDMÉNY, akkor marad meg eredeti sűrűségében, ha a testünket nem bombázzuk belülről túlzott savbevitellel. A fejbőrünk ugyanis testünk kiemelt ásványi anyag raktára. Ha túl sok a salakanyag, a szervezet hamar elkezdi kioldani innen a savsemlegesítő bázisokat, azaz a kalciumot, magnéziumot, cinket, szelént, nátriumot. Így a fejbőr lassan elveszíti tápanyagait, és meglazul, a hajat pedig lassan elkezdi elengedni.

Ez a természetes válaszreakció viszont kellemetlen folyamat – ezt fordíthatja vissza az agyagsampon és az agyag fejpakolások használata. Mert miközben a helyi vérkeringést serkentve hatunk a fejbőr jobb tápanyagellátására, az agyag kiszippantja a szennyeződéseket, valamint pótolja  a  bőrünk számára hiányzó ásványi anyagokat és nyomelemeket. Így a haj hullása megállítható, és a hajzat erősebb, dúsabb szerkezetű lesz.

sampon

Hölgyek beszámolója alapján a szálló, száraz érzet is megszűnik a használatával!

A fejbőr ásványi anyagokkal való pótlására fejlesztettük ki a Berber Bázikus termékcsalád Hajerősítő Agyagsamponját ghassoul agyagból, tiszta argánolajjal dúsítva. Méregmentes, enyhe tenzidekkel készült az Agyagos sampon, ÉPP EZÉRT A CSAK GYENGÉDEN HABZIK! Az agyag nemcsak hogy megköti a szennyeződéseket ebben a kellemes illatú készítményben, de átadja nekünk mindazt az éltető kincset, melyet az évezredek alatt magába gyűjtött!

TOVÁBB A WEBÁRUHÁZBA>>

ALKALMAZÁSA: Használd hetente 1-2 alkalommal. Vizezd be a hajadat, önts egy kis adagot tenyeredbe a jóillatú agyagsamponból és finoman dörzsöld, oszlasd szét az egész fejbőrön és hajadon. Gyengéden masszírozd be, majd száraz, töredezett haj esetében ezt követően azonnal, vagy max. 1-2 percig, zsíros haj esetében pedig kb. 5 percig hagyjad hatni, majd alaposan, bő, meleg vízzel öblítsd le. Agyagpakolással hosszabban ható és mélyebb méregtelenítő-feltöltő hatást érhetünk el. Válaszd alga-, agyag- és iszappakolásaink bármelyikét a hajas fejbőr ápolására hetente egy-két alkalommal, 15-20 percig.

Természetesen nem csak férfiaknak! Próbáljátok ki mindketten!