Az elsavasodásról szóló cikkben már kifejtettük, hogyan és miért ronthatja le a testi elmérgeződés az életminőséget, például az ízületek mozgásbeszűkülésével, vagy akár fájdalmas deformációk kialakulásával is. Mindkét jelenség a salakanyagok (kikristályosodott, ásványi anyagokkal semlegesített savak) lerakódásának természetszerű következménye, ami manapság sajnos nem csak az időskorúakat veszélyezteti.

Ásványianyag-raktáraink a testünkben: a haj és a fejbőr, a köröm, a bőr, a csontok, az erek, a porcok, az ízületi tokok, az inak és a vér. Ezek egészségünk őrzői, a test a savak közömbösítéséhez szükséges ásványokat ezekből az értékes raktárainkból használja fel! Innentől kezdve ezek az ásványi anyagok, amelyek közömbösítik a savat, a  szöveteinkből fognak hiányozni:

  • a csontjainkból,
  • a bőrünkből,
  • az ízületeinkből,
  • a körmeinkből.

Dr. Jentshura kutatásai azt mutatják, hogy az életmódunkkal járó elsavasodás közvetett oka lehet számos civilizációs betegségként ismert jelenségnek – mint a csontritkulás, a fogbetegségek zöme, a bőrproblémák, a hajhullás és a belső szerveink korai elöregedése.”

A Berber Beauty Bázikus Termékcsalád pakolásai otthoni megelőzésként, és az életmódváltás kiegészítőjeként elősegíthetik a méregtelenítést és a fájdalmas tünetek csökkenését.

izuleti_gyulladasAz életmód fokozatos megváltoztatása mellett a méregtelenítő, lúgosító hatású agyag-, iszap- és algapakolások nagymértékben elősegíthetik a lerakódások kioldódását és távozását a szövetekből. Az evvel társuló egyéb kiegészítő kezelésekkel –kiegyensúlyozott testmozgással, és megfelelő ásványi anyag-bevitellel – pedig hosszú távon segíthetjük testünket az egészséges porcszövet és ízületi folyadék visszatermelődésében.