Az ember ősidők óta kísérletezik magán. Nem mintha olyan túl sok biztosat tudnánk valamikori őseink legkorábbi szépségápolási szokásairól, hogy vajon a korai bronzkorban mennyire voltak az illatok fontosak, vagy egy csinos külső mennyire dobhatta fel, az egyébként is garantáltan izgalmas, mammut vadászatot. Korai csontból faragott fésűk, kagylóból készült ékszereik azért sejtetik, a zord szőrös külső mögött szépre nyitott lélek is lakhatott.

Szerencsére hamar felmerült az emberben az igény, hogy maradandóbb nyomokat is hagyjon. Kőbe véste, faragta, sziklákra festette az élet mindennapjainak legapróbb szokásait. Az ókori nagy civilizációk nyomai már jól dokumentálhatóan mutatják, hogy egyre fontosabbá vált a szépség ápolása.

Babiloni, egyiptomi , görög, római ásatások során rengeteg kisebb, nagyobb kenceficés tégely látott napvilágot amelyekben illóolajokat, növényi vajakat, és óriási agyagedényekben a legnemesebb hidegen préselt olajokat őrizték.

Legnagyobb örömünkre tunéziai gyártó manufaktúránk tulajdonosai imádják a régi korok szépségápolási tradícióit. Ahogy egykoron nálunk Kodály Zoltán a népdalokat, úgy ők a mediterrán világ tradicionális testápolási szokásait kutatták. Olyan régi recepteket gyűjtöttek össze, ahogy immár több ezer éve készítik arrafelé olívából az olíva olajat, sajtolják ki nagy őrlőkövek között hagyományos kézi munkával az argandióból az értékes arganolajat, vagy mézből a nők gyantát főznek. Aztán a virágok, a jázmin, a rózsa, a hibiszkusz, a gyümölcsök, a fügekaktusz, a gránátalma, és az értékes növények, a henna, az eukaliptusz, a mentha, mind, mind szép sorban a törzsi, népi tradíciókban felhasználásra került. A tenger és az agyagok, iszapok varázslatos világa szintén alaposan kitapasztalásra került.

A Fekete szappan elkészítésének módja szintén generációról generációra száll

Pontos receptjét ősi családi titokként, féltve őrzik mindenhol. Készítéséhez szerte egész Afrikában különböző növényi olajakat, általában pálmaolajat, vagy olívát használnak, és óriási üstökben főzik beledobva a környéken éppen megtermő szárított növényi részeket és magvakat,

Tunéziai kozmetikai gyártó manufaktúránk is szigorúan a régi hagyományok szerint készíti a Berber Beauty Fekete szappant, de ők már kizárólag zúzott olívabogyókból készíitik, hiszen azon a területen olívafa bőven akad, arrafelé az az egyik legfontosabb alapanyag. Tele van értékes ásványokkal, nyomelemekkel és E-vitaminnal.

Először egy barnás alapmasszát készítenek, majd ahhoz adagolják a szintén általuk készített aktív szenet, amelyet általában az olívafák kérgének elégetésével nyernek. Ezt követően narancsvirág illóolajjal turbózzák fel a kész elegyet, hogy nemcsak hasznos, de illatos is legyen a boldog kiválasztott bőre, aki megtapasztalhatja magán milyen érzés ez a fajta Bázikus Tisztaság.

Ki ne hagyd az életedből, ismerd meg mennyire más ez a fajta tisztálkodási élmény.

Fekete szappan termékünket tekintsd meg a webáruházunkban, ide kattintva.