„Minden dolog alapeleme a víz”, mondotta állítólag Thalész (i. e. 650-560), a nagy ókori görög természet-filozófus. Sőt, a tenger általi gyógyítást már Hippokratész (i. e. 460-377) görög orvos is említi írásaiban. Hippokratész tanításai az orvoslásról máig hatnak, hiszen minden orvos az ő gondolataival esküszik fel a mai napig a gyógyítás hivatására.

A tengerek környéke mindmáig az egyik legvágyottabb hely a Földön az emberek számára, egyenértékű a pihenéssel, gyógyulással és az örömteli kikapcsolódással. Csodálatos állat- és növényvilága nem csak búvárkodásra hív, hanem szinte kimeríthetetlen élelemforrást is jelent az emberiségnek. A tenger felől érkező sós levegő gyógyírként hat testünkre, lelkünkre egyaránt. A tenger kincseivel történő bőrápolás újrafelfedezése az egyik legnagyobb eredmény a mai szépségápolásban.
A thalasszoterápia, azaz a „tenger általi gyógyító kezelés” hatásainak több ezer évre visszanyúló megfigyeléseit korunk tudományos bizonyítékai is egyre inkább kezdik alátámasztani, kezdve azzal az egyszerű ténnyel, hogy testünk több mint 70 %-a VÍZ!

15

MI A THALASSZOTERÁPIA?

A thalasszoterápia kifejezés a görög „thalassa” (tenger) és „therapeia” (gondozás) szavakból ered. A tengervíz gyógyító hatásának felhasználása mellett ugyanis a thalasszoterápia eredetileg – és napjaink wellness turizmusának gyors fejlődésével egyre inkább – sok egyéb kezelést is tartalmaz.
A teljes megszépülés és egészségmegőrzés érdekében a tenger kincseiből (alga, agyag, iszap, tengeri só) készített pakolások és lemosások a civilizált életmódból fakadó túlsavasodás tüneteit kíméletesen, de mégis igen intenzíven képesek kiegyensúlyozni, egész testünkben az ásványi anyagok egyensúlyát helyreállítani, kihasználva bőrünk méregtelenítésre alkalmas, majdnem két négyzetméteres felületét. Általános regeneráló, mineralizáló hatásuk van a testre.

Napjainkra a thalasszoterápiás fogások ötvöződtek a különböző fürdőzési szokásokkal is, így mára a kibővült wellness szolgáltatások körébe tartoznak az olyan pihentető-serkentő elemek is, mint pl. Kneipp-kúra elemei, váltott forró-hideg vízbe merülések, a gőzteremben (hammam) való izzadás, a hűsítő teremben való pihenés, frigidárium, stb. A thalasszoterápia igazi kincseket nyújt, az alga, az agyag és iszappakolások vitalizálják, feszesítik a bőrt, serkentik öntisztító funkcióit, élénkítik az anyagcserét. Ráncokra, cellulitra gyógyír. Szerencsére egyre nagyobb szerepet kapnak a modern kozmetikai  technológiában, így a Berber Beauty alap összetevői is.

A THALASSZOTERÁPIA  ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:
A thalasszo-terápia általános regeneráló, vitalizáló hatása különösen ajánlott:

  • stressz, kimerültségi állapotok,
  • immunrendszeri problémák,
  • szív- és keringési problémák,
  • reuma, ízület- és visszérbetegségek,
  • sportsérülések,
  • bőrproblémák, stb. esetén.

Berber Beauty Tengeri algás agyagkészítmények

Berber Beauty Mediterrán Kristályos Tengeri Só