AZAZ A BŐR MEGÚJÍTÁSA RADÍROZÁSSAL

A bőr külső hámrétege nap mint nap elhal, az alatta lévő sejtszövet pedig újjáépülve pótolja azt, alulról. Ha a felső, elszarusodott rétegtől nem tud megszabadulni a szervezet, pl. mert a túlzott faggyútermelődés miatt összeragadnak ezek a bizonyos elszarusodott, elhalt hámsejtek, akkor a bőr fakóvá, szürkévé, durva tapintásúvá válik. Nem csak szépészeti kellemetlenség ez, de egészségtelen is, tekintve, hogy az alsó, frissen keletkezett hámréteg lezáródik, és természetellenes helyzete miatt akár le is állhat, lassulhat a sejtnövekedés. Azt is gondoljuk át, hogy a felvitt arcpakolás, krém stb. hatóanyagai így vajon hogyan fognak eljutni a bőr mélyebb rétegeibe, ha egy elhalt hámréteg borítja a bőrt.
A bőr rendszeres, heti egy-két alkalommal való leradírozása ezért nagyon fontos mindenkinek. Természetesen a szabály az, hogy nincs általános szabály, hiszen a bőrünk is folyamatosan változik, mindenki figyeljen jobban teste, bőre jelzéseire. Csak azt a methódust kövesd mindig, ami éppen jól esik.

Anyagát tekintve használhatunk finomabb és durvább szemcséjű anyagokat is a bőrradírozáshoz, mindig a bőrünk teherbírásától, pillanatnyi bőrállapotától függően.

A peelingről nekünk mindig ez a fotó jut először az eszünkbe, vizsgáld meg jó alaposan, és éld át milyen érzés, ahogy az elhalt hámréteg alól végre fellélegezhet a bőr, ahogy szabad lesz az út…