A FÖLD ARANYA, A GYÓGYAGYAG

agyagA gyógyföldből, azaz agyagból készült pakolások, lekenések áldásos hatása már az ókorban ismeretes volt. Az ókori görögök (i. e. a 9. században) a Lemnos-szigeti gyógyfölddel kezeltek mérgezéseket és gyógyították a himlőt. A különböző gyógyföldeket már Hippokratész is alkalmazta, külsőleg hideg pakolásként és sebgyógyításra, belsőleg is ajánlva szüléseknél és mérgezések gyógyítására.

Jóval korábban, az egyiptomiak is agyaggal gyógyítottak, hiszen antiszeptikus, baktérium- és vírusölő hatása kiemelkedő. Ráadásul – tiszta és méregmentes! Megkötések nélkül használható, kortól függetlenül ajánlható mindenkinek!

Az agyagpakolás:
~ fertőtleníti a bőrfelületet
~ összehúzza a tág pórusokat
~ semlegesíti a túlzott faggyútermelődést
~ mikrofelületével magához vonzza a szövetek káros salakanyag tartalmát

fangoth
Ma már azok számára is elérhetővé vált a gyógyulásnak s méregtelenítésnek ez  az  ősi és nagyon hatékony módja, akik a tengerektől messze élnek. Akár otthon, saját fürdőszobádban is beburkolózhatsz valamelyik Berber Beauty agyagpakolásba!

Fangoterápiás ajánlatunk megtekintéséhez KLIKKELJ IDE!

Tudtad, hogy a legújabb számítások szerint egy kávéskanál agyag kb. 500 négyzetméter (egy egész teniszpályányi) felülettel rendelkezik, azaz ekkora felületen képes megkötni a szennyeződéseket? Ez azért szép teljesítmény, igaz?

Ez a hatás a bázikus, vagy másképp szólva lúgosító testápolás egyik alappillére, ezért is becsüljük nagyra az agyagot már hosszú évezredek óta! Lúgosító hatása ötvöződik intenzív méregtelenítő hatásával, ami messze túlmutat szépészeti, testápolási funkcióján. Sőt, képzeljétek: még ivókúrához is jó a tiszta agyagpor, ENNYIRE HATÉKONY MÉREGTELENÍTŐ SZER!!!

agyag4AZ AGYAG TERMÉSZETES FERTŐTLENÍTŐ- ÉS TISZTÍTÓSZER!

HOGYAN MŰKÖDIK?

A tiszta agyag elpusztítja a bőrön lévő mikroorganizmusokat, azaz a baktériumokat, a vírusokat és a gombákat, ezért a gyulladások és fertőzések kezelésében is hatásos, de belülről az egész testben is képes jótékony folyamatokat indukálni. Ugyanis a bőrön keresztül kivonja, majd elnyeli a szervezetben lévő káros lerakódásokat és a testben keringő savmaradékokat. Így tisztítja szervezetünket  természetes fizikai úton, kemikáliák nélkül!

Véd a bakteriális elfertőződések ellen, csökkenti az aknés, pattanásos bőrön kialakult gyulladásokat is.

A legtöbben ÍZÜLETI és REUMATIKUS probléma esetén gondolunk az agyag áldásos hatásaira, ami méreganyag-semlegesítő képességének köszönhető.
Ezt a tulajdonságát mi is kiaknázhatjuk: az Otthoni Test- vagy Lábfürdőnk koreográfiáját egészítsük ki egy kellemes agyagpakolással is, így élvezzük ki a HÁZI WELLNESS tisztító, méregtelenítő hatásait!

Az agyag rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek erősítik és pihentetik az idegrendszert, valamint regenerálják és gyógyítják a szöveteket! Alapvetően fontos manapság, hogy a hiányzó ásványi anyagokat és nyomelemeket valamilyen formában pótoljuk, hiszen élelmiszereink kóros hiányban szenvednek ezen a téren, mivel termőföldjeinkben sokkal kisebb mértékben állnak rendelkezésre ezek a létfontosságú anyagok, mint 50-70 évvel ezelőtt, így az étkezéseink során NEM jutunk hozzájuk, ezért különösen nagy jelentőségű, hogy az agyagpakolással kívülről, a bőrön át tudjuk pótolni a hiányzó ásványainkat. Óriási jelentőségű ez!

Mi van a Berber Beauty agyagban?

Valamennyi agyag- és iszappakolásunk nagyobb mennyiségben tartalmazza a következő ásványi anyagokat:

  • Kalcium, mely a csontozat és a fogak erősségéért felelős. Kevésbé ismert tény, hogy a szívizom optimális működéséhez alapvetően fontos a kalcium, szervezetünk ezért gondoskodik arról, hogy mindenképpen előteremtse, ha másképpen nem, akkor kivonja a fogazatból vagy csontozatból, az eredmény csontritkulás és fogszuvasodás.
  • Magnézium, amely az izomzat megfelelő működéséért felelős, hiányát azonnal érezzük hirtelen fellépő izomgörcsök formájában, elengedhetetlen az idegrendszer optimális működéséhez, hiányában türelmetlennek, feszültnek érezzük magunkat, idegsejtjeink ingerküszöbe igen alacsony lesz!
  • Nátrium, amely a sejtek elektrolit-háztartását egyensúlyozza ki,
  • Kálium, szintén a sejtek anyagcseréjében működik közre.
  • Vas felel az agyag pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatásáért,
  • Cink, gyulladáscsökkentő hatású,
  • Szelén tartalmával képes megkötni a szabad gyököket, amelyek a korai ráncosodást, sőt akár betegségek kialakulását okozhatják, sőt a szelén hiányában szívizombetegség is megjelenhet.

Válasz az igazi natúr agyagpakolások közül!

Tovább: Berber Beauty Bázikus Agyag- és Iszappakolások

Ghassoul arc- és testagyag Holt-tengeri iszappakolás Tengeri iszappakolás