Ahogyan az idő múlik felettünk, a testünk is keresztülmegy egy természetes leépülési folyamaton. Ezt a körülbelül a hetvenes éveinkben felgyorsuló folyamatot is kordában tarthatjuk megfelelő életvitellel, ám bizonyos elváltozások, sajnos, mai túlcivilizált életünkben nem, vagy csak nagyon tudatos életmód gyakorlásával kerülhetők el.

Az egyik leggyakoribb probléma idősebb korban a már sokat emlegetett ízületi-reumatikus elváltozások okozta mozgáskorlátozottság. Az agyagos és sós-vizes-bázikus pakolások, lemosások hosszú távon javíthatják ezt a nem kívánatos állapotot.

Ajánlott akár a végtagok betekercselése is a pakolásokba – ennek az eljárásnak a gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatását évezredek óta alkalmazza a népi gyógyászat. Elevenítsük fel az ősi tudást, hogy gyengéd, mellékhatásokkal nem járó ápolással tudjuk segíteni idős korú szeretteink állapotát. Az öregkor bölcs békéjét tehetjük így könnyebbé számukra, hiszen az ő tudásuk és tapasztalatuk jelenthetik a gyökereket a felnövő új nemzedék számára.

oldm