ALGA és SZÉPSÉG? IGEN! Sőt: egészség!

Fucus2

Az algák jótékony gyógyászati és szépészeti alkalmazása egy értékes masszában egyesül – ez bizony a Berber Beauty

ALGAPAKOLÁS!

ZÖLD… RÉMES… és… HALSZAGÚ… ???

Egek, de miért JÓ ez Nekem?!

chlorella-powder-nsPéldául azért, mert az alga tömény kivonatát adja a tenger és az óceán értékes hatóanyagainak.
A testkezelési eljárások egyik legnépszerűbb hatóanyagát adja az algapakolás
és az algás masszázskrémek. Bőrfezesítő, vérkeringés- és nyirokkeringés serkentő  hatásával lenyűgöző szépészeti eredményeket nyújt használójának.

A Fucus Vesiculosus algafaj (magyarul hólyagmoszat), melyet a Berber Beauty pakolásaiban alkalmazunk, stimulálja a sejtek anyagcseréjét és fokozza a mikrokeringést. Testpakolásként alkalmazva serkenti a verejték- és faggyúmirigyek működését, támogatja a test öntisztító folyamatait, erősen tisztít és méregtelenít.

 A BERBER BEAUTY ALGAPAKOLÁSAI 100%-OS  ILLÓOLAJAKKAL DÚSÍTVA VIRÁGOS-GYÜMÖLCSÖS ÉLMÉNNYÉ VARÁZSOLJÁK  AZ EREDETILEG ’ÓCEÁN’ AROMÁJÚ PAKOLÁSOKAT!

ALGATERÁPIA ÉS WELLNESSKOZMETIKA

A modern wellness is kihasználja az alga jótékony tulajdonságait, nem csak a szépészetben, hanem a gyógyászatban is.
A különféle algákból meleg pépes változatot készítenek, amit a hátra, combokra, vagy arcra kennek. A hátra kent terápiánál elsősorban a reumás fájdalmakat, mozgásszervi panaszokat orvosolják vele, ilyenkor gyulladáscsökkentő tulajdonságát aknázzák ki.
A combokra, csípőre felvitt meleg algás pépet sokszor még be is tekercselik, fokozva ezzel a melegítő hatást, ami nagymértékben segíti a „zsírcsapdába esett” méreganyagok távozását, a zsírpárna „elolvadását”, mely kiváló ellenszere a narancsbőrnek!

Ugyanakkor az algapakolás hatóanyagaiból a bőr különféle ásványokat és vitaminokat vesz fel, amelyek közül az E-vitamin és a szelén a bőr feszességét fokozza, tehát mondhatnánk azt is, hogy az alga »kettő az egyben« módszerrel segíti a bőr szépségének megőrzését. Az alga magas béta-karotin és antioxidáns tartalma segít a korai ráncosodás megelőzésében, a hozzá adott olajok puhítják a bőrt, ásványi anyag tartalma segíti a bőr sejt szintű regenerálódását.

TEHÁT: ÉLÉNKÍT, FOGYASZT, MÉREGTELENÍT…

De nézzük tovább!

Az algapakolás bőrre gyakorolt hatásai:

 • tartósan fokozza a helyi mikrokeringést, és ezáltal emeli a
 • kötőszövetek rugalmasságát,
 • tartalmazza a sejtek naponkénti megújulásához szükséges
 • életfontosságú ásványi sókat, nyomelemeket,
 • salaktalanítja és méregteleníti a szöveteket, ezáltal az öregedési
 • folyamat lelassul,
 • segíti a bőrszövet hidratáltságát, mert megköti a nedvességet,
 • a belőle készült pakolás puhítja, fiatalítja a bőrt.

Amikor maszkot használunk, a maszk zárt kötést hoz létre a bőr felületén, alatta speciális mikroklíma jön létre, amely jelentősen fokozza a maszk alá felvitt hatóanyagok és a maszk anyagainak felszívódását a bőrben.

Szeretnék megismerkedni a BERBER BEAUTY ALGATERÁPIÁS ARC- ÉS TESTPAKOLÁSOKKAL

AZ ALGAPAKOLÁS HASZNÁLATA AJÁNLOTT:

 • alakproblémákkal küszködőknek,
 • fogyókúra, böjt esetén,
 • szülés után,
 • általános kötőszövet regenerációnál,
 • vagy csak egyszerűen, ha szépülni vágyunk.

AZ ALGA EGÉSZSÉGÜGYI VONATKOZÁSAI

dubaiAz alga rendkívüli hidratáló hatással bír, ezért fontos hatóanyaga a hajápoló készítményeknek is – kiemelkedően magas proteintartalma a hajnak fényt és tartást ad, erősíti a hajhagymákat, hidratálja a fejbőrt.
A benne lévő nyomelemek közül a jód erősíti a hajat, a körmöt és a bőrt, a szilícium és a fluor feszesítik a kötőszövetet, a kalcium szabályozza a bőr sejtosztódását, a vörösréz és a kén antibakteriális hatású, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, az ízületi porcok fő alkotó eleme, a cink és a szelén a szabadgyököktől véd, azaz hatékonyan segít a korai bőröregedés megelőzésében.

Ugyanez a védőhatása az A-,C- és E-vitaminoknak is megvan, amelyet több alga is magas koncentrációban tartalmaz. Van még bennük nagy mennyiségű nátrium, magnézium és klorofill, amely vérképző hatással is rendelkezik. A klorofill kevésbé ismert áldásos tulajdonsága igen magas antioxidáns hatása és sejtszintű méregtelenítő képessége. Az algák legfontosabb építőkövei a hosszúláncú  cukorvegyületek (poliszacharidok), amelyek növelik a bőr ellenálló- és regeneráló képességét!

A BERBER BEAUTY ALGOTERÁPIÁS TERMÉKCSALÁD TÖBBI TAGJÁVAL IS MEGISMERKEDHETTEK ITT