… mik azok a szabadgyökök?

A szabadgyökök kémiailag reaktív anyagok, melyek a bőrben termelődnek, különösen UV-sugárzás hatására. Ezek a reaktív molekulák nem megfelelő védelem mellett károsíthatják a sejteket és gyorsabbá tehetik a bőröd öregedésének látható jeleit.

 

… milyen hatásai vannak az UVA-sugárzásnak?

Az UVA-sugárzás az évszaktól és az időjárástól függetlenül állandóan jelen van a környezetünkben. Felelős a szabadgyökök képződéséért, a közvetlen bőr pigmentációért, és az olyan közvetett ártalmakért, melyek növelik a bőrrák, valamint a fototoxikus és fotoallergiás reakciók (napallergiák) kockázatát.

 

… milyen hatásai vannak az UVB-sugárzásnak?

Az UVB-sugárzás elsősorban nyáron és a forró égövben erős, de vízparton és havas környezetben is jelentős lehet. Az UVB-sugarak behatolnak a felhámba, és napégést, DNS-károsodást, közvetett bőrpigmentációt és bőrrákot okozhatnak. Fontos, hogy egész évben védekezzünk az UVB-sugárzás ártalmai ellen!

 

A fent leírtak csak abban az esetben ijesztőek számunkra, ha nem fordítunk bőrünk ápolására és védelmére elegendő időt, hiszen az ápolt bőr erős és így megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt.

 

A Berber  Beauty termékei rendszeres használatával a te bőröd is megerősödik, ellenállóbbá válik, így az UV-sugárzás sem egy ijesztő mumus lesz számodra, hanem egy teljesen normális természeti jelenség, mely ellen a hétköznapokban bőröd kellően felkészült. Az UVB-sugárzás erősödése esetén pedig csak egy picivel több figyelmet igényel majd.

1