A savtalanításról szóló cikkünkben részletesen leírtuk, hogyan rakódnak le a szövetekben a salakanyagok, amelyek sajnos nemcsak cellulitot okoznak, de a normál sebességű anyagcserét is lelassíthatják – ez viszont lassú, de biztos elhízáshoz vezethet. Amikor viszont a szervezet már nem a méreganyagokkal hadakozik, akkor visszaáll a lebontó és felépítő folyamatok egyensúlya, azaz beindul a normál testsúly kialakulása.

Hogyan tudjuk szervezetünket külsőleg is segíteni méregtelenítő fogásokkal?

Az agyag-, alga- és iszappakolások, valamint a méregtelenítő sófürdő az egyik legegyszerűbb megoldás!

  • A tiszta agyag elpusztítja a bőrön lévő mikroorganizmusokat, ezért a gyulladások és fertőzések kezelésében is hatásos, de beljebb is képes jótékony folyamatokat elindítani. Ugyanis a bőrön keresztül kivonja, majd elnyeli a szervezetben lévő káros lerakódásokat, és a testben keringő savmaradékokat! Így tisztítja szervezetünket természetes úton, kemikáliák nélkül!
  • Az alga bőrfeszesítő, vérkeringés-serkentő és enyhe izzasztó hatásával lenyűgöző szépészeti eredményeket kölcsönöz használójának. A combokra, csípőre felvitt meleg algás pépet sokszor még be is tekercselik, fokozva ezzel az izzasztó hatást, ami nagymértékben segíti a méreganyag távozását, a zsírpárna „elolvadását”, ami kiváló ellenszere a narancsbőrnek!
  • A tengeri sós fürdő, szemben a normál fürdővel, ami nedvességet von el a bőrtől, lehetővé teszi, hogy a só a bőr felső rétegébe felszívódjon és ott megkösse a vizet. Ezáltal fenntartható a bőr természetes védőrétege, és az nem szárad ki. Ez az oka annak, hogy a tengeri sós fürdők még a száraz bőrűek számára is ajánlottak. Az ozmózis útján a méreganyagok felszabadulnak, az ásványi anyagok pedig a bőrön át felszívódnak. Az ilyen fürdő csökkenti a savasságot a testünkben és kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét.

tisztitokura