Karitévaj, sheavaj, vajfa termése – a név változó, de ami mögötte van az állandó: öröme minden igényes, méregmentes kozmetikumokat használó nőnek. Ki ne ismerné a nők aranyaként emlegetett bőrápoló csodavajat, ami a szépségápoláson túl bőrhibák, égési nyomok és terhességi csíkok kezelésére is alkalmas. Ez a puha, gazdag vaj a shea diófa gyümölcséből származik, amely vadon nő Közép-Afrika nagy részén.

karitè

1.) Ez a vaj telített zsír, tele A- és E-vitaminnal, valamint tartalmaz allantoint és olyan vegyületeket, amelyekről ismert, hogy antioxidáns, hidratáló, tápláló, gyógyító és nyugtató hatásúak.

2.) Vitaminokat is rejt:  az A- és E-vitaminokról úgy gondolják, hogy segít a finom vonalak és ráncok feltöltésében.

3.) A sheavaj egy természetes hidratáló és bőrpuhító anyag, valamint kompetens sejtregenerátor. Köztudott, hogy kihúzza a nedvességet a levegőből, ami segít a bőrnek, hogy extra nedvességet kapjon a nap folyamán. Ez is biztosítja a bőr rugalmasságát, ami fiatalabb kinézetű bőrt eredményez, valamint csökkenti a striák, hegek és egyéb bőrfoltok megjelenését.

4.) A sheavaj egy természetes gyulladáscsökkentő is, ami abban az esetben előnyös, ha ízületi gyulladás, reuma, vagy fájó izmok gyötörnek minket.

5.) Hogy még fokozzuk ennek a hihetetlen természetes terméknek az előnyeit: ez is egy természetes napvédő anyag, négyes, vagy akár hatos fényvédő faktorral!

6.) Egyeseknek gondot okozhat az, hogy miközben a természetes vajak csodákat tesznek a bőrrel, gyakran hagynak olajos maradékot, ettől nehéz és zsíros érzetet adnak. Nem így a sheavaj! Ezt a vajat gyorsan felszívja a bőr , és hatóanyagait maradéktalanul hasznosítja.

7.) A sheavaj több, mint bőrápoló. Az is csodálatos benne, hogy helyreállítja a száraz, törékeny, sérült haj nedvességtartalmát, vitalitását és erejét is.

A Berber Beauty 100 % Tiszta Shea Vaj különlegesen tiszta, többször átszűrt, nagy gonddal tégelyekbe zárt kiváló minőség!

Sheavaj

FONTOS ÚTRAVALÓ: Egy figyelmeztető szó a sheavaj használatával kapcsolatban: ez egy természetes latex. Ha allergiás vagy a latexre, ez nem a nyerő összetevő a számodra. Érdemes még a naturkozmetikumok esetében is mindig alaposan elolvasni az összetevők listáját, és mindig először a kar belső érzékeny részén egy előzetes bőrpróbát végezni!