Tudtad, hogy a fejbőröd tested egyik kiemelt ásványi anyag raktára?

Éppen ezért hajunk, akkor lesz egészséges, dús, könnyen kezelhető és fényesen csillogó, ha a haj növekedéséhez szükséges egészséges fejbőrt tudunk biztosítani.

Amikor testünkben felborul a sav-bázis egyensúly és túl sok lesz a felgyűlt salakanyag, a szervezet elkezdi kioldani a savsemlegesítő bázisokat. Vagyis kivonja többek között fejbőrünkből is a kalciumot, magnéziumot, cinket, szelént, nátriumot. Így a fejbőr lassan elveszíti tápanyagait és meglazul. A hajhagymák nem jutnak az egészséges növekedéshez szükséges tápanyagokhoz és a fejből pedig lassan elkezdi elengedni a hajhagymákat. Az eredmény pedig a sokak által ismer hajhullás.

Haj

Na, de mi kell egy egészséges fejbőrhöz?

Kiegyensúlyozott sav-bázis egyensúly és jól feltöltött ásványi anyagraktárak. Szerencsére mindkettő könnyedén megvalósítható, ha bevezetjük életmódunkba a bázikus testápolás alapjait, odafigyelünk, hogy étkezéseink tápanyagban gazdagok legyenek, fogyasztunk elegendő tiszta vizet és töltünk időt friss levegőn, mozgással.

Fejbőrünk ápolása a bázikus testápolás szempontjainak figyelembe vételével egy nagyon kellemes dolog. Választunk egy megfelelő minőségű sampont, ami minimális szintetikum tartalmú, így gyengéden tisztít. Ásványi anyagokban és ápoló olajokban gazdag, így serkenti fejbőrünk mikrokeringését és egészséges fejbőrt biztosít az erős és fényes haj növekedéséhez.

Ha ilyen feltételeknek megfelelő készítményt keresünk, alaposan át kell olvassuk a tubuson az összetevőket, mert a boltok pocain gyakran találunk olyan készítményt, melyek jelentős mennyiségű ártalmas allergént, agresszív tenzideket, mesterséges illatanyagokat és tartósítószereket tartalmaznak.

A fejbőr ásványi anyagokkal való pótlására fejlesztette ki a Berber Beauty a hajerősítő Ghassoul agyagsampont, ami egy vitalizáló-hajerősítő sampon. Hatékonysága a vulkanikus eredetű ghassoul agyag, az argánfa terméséből nyert értékes argánolaj speciális keveréke. Gyengéden habzó, kíméletesen tisztító készítmény, ami jól használható minden hajtípushoz, a hajat pedig selymessé és fényessé varázsolja! A benne lévő agyag megköti a szennyeződéseket és a tengerben évezredek alatt magába gyűjtött értékes ásványi anyagokat hagyja fejbőrünknek magába szívni, puha és kellemes illatú hajat hagyva maga után.

Ghassoul Agyagsampon

ALKALMAZÁSA: Használd hetente 1-2 alkalommal. Vizezd be a hajadat, önts egy kis adagot tenyeredbe ebből a finom illatú agyagsamponból és finoman dörzsöld, oszlasd szét az egész fejbőrön és hajadon. Gyengéden masszírozd be, majd száraz, töredezett haj esetében ezt követően azonnal, vagy max. 1-2 percig, zsíros haj esetében pedig kb. 5 percig hagyd hatni, majd alaposan, bő, meleg vízzel öblítsd le. Agyagpakolással hosszabban ható és mélyebb méregtelenítő-feltöltő hatást érhetünk el. Válaszd alga-, agyag- és iszappakolásaink bármelyikét a hajas fejbőr ápolására hetente egy-két alkalommal, 15-20 percig.