Ha az elmúlt időszakban mértéktelenül megtömted a bendődet és a karácsonyi lakomák, a farsangi fánkok után még azzal is tetézted a helyzeted, hogy nem mondtál nemet a csoki nyúlnak, a sok húsnak főtt tojással és cukros üdítővel, akkor rád fér egy jól előkészített, gyengéd méregtelenítés.

kaja-koma

Szervezetünk alapvető kémiai szabályozását a savak és a lúgok kölcsönhatása (sav-bázis egyensúly) határozza meg. Az emberi szervezet enyhén bázikus, hiszen a vérünk pH értéke 7,35 és 7,45 között ingadozik. Környezetünk ránk gyakorolt hatásából és életmódunkból kifolyólag azonban a savasodás elkerülhetetlenül a mindennapjaink része, amit az olyan ünnepi „3 napig csak eszünk és eszünk” lakomákkal lényegesen felgyorsítunk.

Méregtelenítésünk során a cél az elsavasodás irányába elindult, vagy rosszabb esetben már elsavasodott szervezetünk visszalúgosításával támogatni az egészséges sav-bázis egyensúlyt és a test  természetes öntisztulási folyamatait.

Na de hogyan tudunk méregteleníteni a bőrünkön át?

Itt kap igazán jelentőségteljes szerepet a bőrünk kiválasztó szerepe! Ugyanis a bőrön keresztül képesek vagyunk megszabadulni a salakanyagok jelentős részétől, ezáltal tehermentesíthetjük a szervezetünket, és nem mellékesen megszabadulhatunk a narancsbőrtől is. Na, de mégis hogyan? Bőrünk, a nem kevesebb, mint két négyzetméteres felületével (!) tulajdonképpen az egyik legnagyobb testrészünk! Amellett, hogy fontos szerepe megvédeni minket minden külső inzultustól, egy másik alap funkciója segíteni a kiválasztó és méregtelenítő szerveinket, hogy minél hamarabb szabadulhassunk meg a szöveteinkben felgyülemlett méreganyagoktól, ezzel támogatva testünk öntisztító folyamatait.

Ezekhez a belső tisztító folyamatokhoz nyújtanak kézzelfogható, pontosabban kenhető segítséget a Berber Beauty bázikus kozmetikumai, melyek méregmentes, többnyire természetesen gyengéden lúgos pH értékű készítmények. Az alapanyagok beszerzésénél és a készítésük során egyaránt figyelembe vették azt a több ezer éves múltra visszatekintő bázikus fürdőkultúrát, ami az alapvető testi funkciók működését igen hatékonyan támogatja.

detoxification-photo

  • A tengeri sófürdő az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb méregtelenítési módszer.
  • Ha jól kiáztunk a sófürdőben, akkor jöhet egy kis peelingezés, vagyis bőrradírozás.
  • Célzott alakformálás során azokat a kényes területeket vesszük szeretgetésünk középpontjába, amelyek súlygyarapodásunkat jelző párnácskák és az elsavasodásunkat mutató narancsbőrünk közkedvelt területei. Fenék, derék, combok, felkar. Ezekhez használhatjuk a testpakolásokat.
  • Ha ezzel megvagyunk, hidratáljunk bármelyik számunkra kellemes illatú Szivárvány olajjal!