AZ AGYAG HÉT ÁLDÁSOS HATÁSA A BŐRÁPOLÁSBAN

1. Az agyag fürdőben vagy pakolásként használva a bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket.
2. Elemi természeténél fogva átadja a föld rezgéseit a bőrnek.
3. Feszesebbé teszi a bőrt.
4. Javítja a bőr vérellátását.
5. Semlegesíti a bőrön megtelepedő mikroorganizmusokat.
6. A tiszta agyagpor belsőleges fogyasztása is ismert méregtelenítő, salaktalanító eljárás.
7. Az agyag használatával egyidejűleg mosakodás- és fürdőterápiát is végzünk (vizes ledörgölés, fürdő, gőz használata, olajozás), amelyek használata további jótékony szépségápolási és egészségügyi hatásokkal bír.

 

agyag2

HOGYAN MŰKÖDIK?

A hideg agyagpakolás hatására a bőr pórusai összehúzódnak, a bőrön lévő agyag hermetikusan lezárja a felületet, aminek hatására a kezelt testrész hőmérséklete emelkedik.

A bázikusság serkenti a verejték- és faggyúmirigyek működését, az így bekövetkezett intenzív izzadás következtében nagy mennyiségű salakanyagtól és egyéb gyulladást előidéző anyagtól szabadul meg a szervezet, amit az agyag megköt.

Az agyagpakolások szemmel láthatóan finomabbá, és tapinthatóan tisztábbá, frissebbé teszik a bőrt. Nézzük meg, hogyan végezhetünk szépészeti pakolást otthonunkban.

„VIDD A WELLNESST HAZA!” vagyis AGYAGPAKOLÁS HÁZILAG

1. Amikor magunk használjuk pakolásként az agyagot, előtte feltétlenül végezzünk egy alapos bőr peelinget is előtte, cukor, só, homok, vagy iszap használatával, hogy a bőrön át a  „transzport” zavartalanul beindulhasson.

2. A leradírozott bőrre vigyük fel az agyagpakolást, és hagyjuk, végezze a dolgát. Mi eközben végezhetjük napi levelezésünket, vagy egyéb teendőinket. Ha lehet, vicceket ne most olvassunk, mert a száradó pakolás alatt mosolyogva a bőr erősen meghúzódhat. 🙂 Fontos szigorúan relaxált, ellazult arccal pihenni az agyagpakolás ható ideje alatt, ha az arcunkat kezeljük!

3. Amikor száradni kezd arcunkon a pakolás, visszanedvesíthetjük egy kis virágvizet rápermetezve. Ez egy ősi trükk, amely minden HAMMAMBAN tradicionális szokás, mind a mai napig.

4. 15-20 perc elteltével nedvesítsük be újra arcunkat és gyengéden, körkörös mozdulatokkal  távolítsuk el az agyagpakolást arcunkról.

EXTRA BERBER TIPP: a pakolás előtt gyógynövénygőz fölé is hajolhatunk, így a pórusok kitágulnak, a bőrben a mikrokeringés fokozódik, és utána az agyag méregtelenítő hatása még erőteljesebben érvényesül.

mask4