Bázikus Testápolás, a méregtelenítés része

Szervezetünk alapvető kémiai szabályozását a savak és a lúgok kölcsönhatása határozza meg. Ezek ugyanis váltakozó arányban árasztják el a szervezetet. A táplálékok savasító, lúgosító hatásairól, a testünk különböző részeinek kémhatásáról már sokszor hallottunk, de mi a helyzet a testápolással?

Ez egy rendkívül érdekes téma, vizsgáljuk meg közelebbről:

A bőr normál pH-értéke

Mai világunkban kialakult nézet szerint a bőr normál pH-értéke 56 közötti. De mit nevezünk normál értéknek? Megvizsgálnak több ezer embert, a megfigyelésekből, adatokból átlagot vonnak, és ezt tekintik a továbbiakban normálisnak. A bőr savasságával ugyanúgy áll a helyzet, mint egyéb értékekkel manapság. Az átlagos vérnyomás vagy koleszterinszint egyre emelkedik, olyan szintek lesznek normálisnak beállítva, amiket néhány évtizeddel, évszázaddal ezelőtt már betegesnek tekintettek. Arról van szó, hogy az emberiség egymással összhangban és hasonló mértékben válik egyre betegebbé.

Valóban normális értékeket legfeljebb a csecsemőtől vagy egy érintetlen körülmények között élő, természeti törzs tagjaitól kaphatnánk! De hitelt adhatunk a régi időkben élt orvosok megfigyeléseinek is!

, Az ember 9 hónapon át fejlődik az anyaméhben, a 8,5 pH-értékű, bázikus magzatvízben, a csecsemő bőre születéskor bázikus kémhatású. Soha többé nem leszünk olyan egészségesek és jó illatúak, mint babakorunkban.  A bázikus magzatvízből magzatmázzal borítva jön világra a gyermek, ennek a kiválasztó és védő szerepe is van. A kiválasztó funkciót a magzat faggyúmirigyei látják el. Az újszülött 9 teljes hónapot tölt el egy ilyen bázikus „fürdőben”.

A bőrfelszín savasodásának oka

Mi történik a baba bőrével születés után? Jó alaposan lemossák róla a bőr immunrendszerét kialakító, védő magzatmázat. Majd megvásároljuk az ajánlott kozmetikumokat, melyek kémhatása mind sokkal savasabb, mint a magzatvíz volt, ráadásul klóros vízben fürdetjük meg a gyermekeket. A klór nemcsak fizikai, hanem energetikai szinten is mérgező. Kivonja a víz mágneses energiáját, pedig erre roppant nagy szükségünk volna!

Sajnálatos, hogy a magzatvíz is egyre kevésbé lúgos, az ideális 8,5 pH-hoz viszonyítva. A magzatvíz kémhatásának csökkenéséhez hasonlítható a bőr felső rétegének elsavasodása, ez a pH-érték is bizonyíthatóan évről évre alacsonyabb. Mi az oka?

A bőr elsavasodásának oka, hogy élvezetekben dúskáló korunkban egyre több méreg kényszerül a bőrön át távozni a szervezetből, bőrünk részt vesz a savas hulladékok kiválasztásában. Kénytelen volt ugyanis segítségére sietni a szervezetnek, amely egyre reménytelenebbül hadakozik a savak és salakanyagok áradata ellen.

Az ember bőrét állítólag savas védőköpeny borítja. Ha ez így volna, akkor a védő funkciónak csak erősödnie kellene a savasodással és nem burjánzanának rajta gombák sem. Az igazság az, hogy a salakanyagok kifelé türemkednek a bőrön keresztül, ezért válik egyre savasabbá. Így dobhatnak piacra úgynevezett bőrsemleges feliratot viselő kozmetikumokat, ami ellen tudományosan még csak tiltakozni sem lehet, hiszen a lakosság nagy részénél valóban ilyen alacsony értékek mutathatóak ki.  A savas kozmetikumok használatának következménye, hogy megakadályozzuk, visszaszorítjuk a bőrön át történő méregtelenítést. Egy savas habfürdő ráadásul mosóaktív anyagaival eltávolítja a bőr saját zsíranyagait, ezért a bőr és a víz között rendkívül intenzív kapcsolat jön létre.

Ez előbb-utóbb viszketést, égő érzést, allergiát, ekcémás tüneteket is okozhat, megjelennek a gombák. A bőrgomba különösen kedveli a pH 3,5–6 közeget, az élősködő gombák a szervezet anyagait, energiáit emésztik fel. Következmény, hogy meggyengülünk, a test a savak közömbösítésére állandóan ásványi anyagokat veszít. A gombák mérgező anyagcseretermékeket választanak ki.  Itt kell megjegyezni, hogy az elsavasodás és az azt követő elgombásodás legfőbb oka az édesség (cukor) fogyasztás már kora gyermekkortól kezdve!

Mire van szüksége a bőrnek?

A mai ember legyöngült, elsavasodott szervezete fokozott gondoskodást, különleges testápolást igényel. Régebben mindenki szappannal tisztálkodott és senkinek nem volt baja tőle. Az idősek ápolásához is bázikus, folyékony kenőszappant használtak, és nem voltak felfekvések az idült eseteknél sem.

Kezdetben ott volt a fürdőzés a Nátron-tóban, Egyiptom nátronos vizű tavában. Az antik korból közismertek Kleopátra és Poppea fürdői: ásványi anyagokban gazdag, bázikus fürdőkkel ápolták szépségüket.

Bőrünk sehol sem érzi olyan jól magát, mint egy 8,5 pH-jú bázikus fürdőben! Minél tovább időzünk benne, annál jobban, kellemesebben zsírozza a bőr önmagát, vízlepergetővé válik. A Bázikus Testápolás ösztönzi a faggyúmirigyeket, kivonja testfolyadékainkból a felesleges savakat, salakanyagokat, megindul a méregtelenítés, kiválasztás.

Összefoglalva, a Bázikus Testápolás előnyei:

  • közömbösíti a savakat, ezáltal hozzájárul a méregtelenítéshez,
  • segíti a bőr önzsírozását,
  • javítja a bőr állapotát,
  • dezodoráló,
  • áthangolja a gombákat éltető közeget.

A Bázikus Testápolás kínálta lehetőségek sokoldalúak és rendkívül hatásosak.

Bázikus fürdők: javasolt hőmérséklet testmeleg vagy kicsit melegebb (38–41 Celsius-fokos), minimum 30 percig tartson. Többször dörzsöljük át testünket mosdókesztyűvel. Nyári hőségben is áldásos hatást fejt ki. A kádból kilépve csak simítsuk le enyhén a bázikus vizet, hagyhatjuk a bőrön felszáradni.

Reggeli bázikus lemosás: mosdónyi vízbe bázikus fürdősót teszünk, ezzel öblítsük, dörzsöljük le nyakunkat, felsőtestünket, áztassuk be kezünket.

Lábfürdő: egy teáskanál bázikus sót tegyünk a lavórnyi vízbe, dörzsöljük át lábfejünket, talpunkat és áztassuk lábunkat 30 percen keresztül.

Bázikus zuhany: lezuhanyozunk, majd mosdókesztyűre bázikus fürdősót teszünk, ezzel masszírozzuk át testünket.

Bázikus orröblítés: sós öblítés, ami megelőzi a felső légutakban a kórokozók elszaporodását.

Bázikus kozmetikumok

2011 óta llegfőbb hazai képviselőjeként ajánljuk magunkat, mint  a Berber Beauty Thalasso Naturkozmetikumcsalád.

Ízelítő és néhány használati praktika:

HOLT-TENGERI és TENGERI ISZAPPAKOLÁSOK

A pakolások gazdag ásványianyag- és nyomelemtartalmuk miatt intenzíven regenerálják egész testünket.

Használható zuhanyozásnál: bőségesen a bőrödre kenve az egész testedet alaposan dörzsöld át  minimum 5-10 percig, majd alaposan meleg vízzel öblítsd le.

Pakolásként: bármely testrészre, végtagokra, különösen fáradtságnál, ízületi problémáknál, reumánál intenzív méregtelenítő, vitalizáló hatása miatt. A pakoláshoz az iszapot kend fel vastag rétegben az adott területre, tekerd körül óvatosan fóliával alulról felfelé, majd törölközőbe csavarva tartsd jó melegen kb. 2030 percig, ezután bő vízzel mosd le.

Kebelpakolás:  a Holt-tengeri iszapkészítmény kiváló energizáló a keblekre, a fenti módszerrel óvatosan tedd fel vastag rétegben a pakolást a kebelzónára, tekerd körül magad fóliával és puha, vastag törölközővel tartsd jó melegen , majd 2030 perc után bő, langyos vízzel mosd le.

GHASSOUL

Vulkanikus eredetű lávaföld, mosakodáshoz ajánlott arc-és testápoló. A ghassoul egy természetes agyag, amely fizikai úton tisztít, molekulái statikusan vonzzák magukhoz a szennyeződéseket. Az iszappakolásokhoz hasonlóan használhatod, gyorsított változatban peelingezve, alaposan átdörzsölve bőröd zuhanyozásnál, vagy hagyhatod megszáradni 10 percig pakolásként. Bőrnyugtató, bőrfeszesítő hatású, bázikus pH-jával lágyan regenerál.

FEKETE SZAPPAN

Egy berber gyöngyszem, tradicionális mosakodópaszta. Ősidők óta használják ezt a zúzott olívabogyóból készült, igen magas, 9,34 pH-jú bázikus készítményt  a Mediterráneum lakói. Hihetetlen puha és tiszta érzetű lesz tőle a bőr, az olívabogyó igen gazdag vitaminokban, így táplálja a bőrt. Nedves bőrre kend fel és 10 percig intenzíven, körkörös mozdulatokkal dörzsöld! Eltávolítja az elhalt hámsejteket, látványosan vitalizál. Heti 1-2 alkalommal ajánlott a használata.

BERBER ISZAPFÜRDŐK

Először készíts egy jó forró kádfürdőt, ülj benne pár percig, míg érzed, hogy jól átmelegszik az egész tested. Ezután a fürdőkádban óvatosan felállva,finoman körkörös mozdulatokkal dörzsöld át az egész tested, gazdagon adagolva az iszappakolást vagy agyagot, legalább 5-10 percig, dörzsikesztyűt is használhatsz hozzá. Ezt követően ülj vissza a jó meleg vízbe, simítsd a fürdővízbe a pakolást, és a legvonzóbb Bázikus Fürdőolajból 5-10 ml-t (max. 1 kupaknyit) önts az iszapfürdőhöz.

A SPECIALISTA, AZAZ  BIZONYOS „FONTOS ESEMÉNYEK” ELŐTTI AFRO-DAGO FÜRDŐVÁLTOZAT

A fent ismertetett módon, ha már átmelegedett tested a forró fürdőben, óvatosan felállva, a Vaníliás-cukros bőrradírt használd! Egy-egy kisebb adagot kezébe véve nagyon óvatosan, de határozott körkörös mozdulatokkal alaposan dörzsöld át vele az egész tested, különösen a fenék, a comb, a váll, a felkar, a könyök, a has és a kebel tájékán, ezt mindaddig folytasd, míg a kis cukorkristály-darabkák teljesen felolvadnak a bőrödön, és csak a finom mandulaolajat érzed. Ekkor ülj vissza a meleg fürdővízbe és a Vaníliás bázikus fürdőolajból önts hozzá  5-10 ml-t (max.1 kupaknyit) a vízhez. A berberek szerint ez kiváló afrodiziákum…

Tippek alakformáláshoz:

KARCSÚSÍTÓ ALGAPAKOLÁS és KÁVÉS PAKOLÁS

Az alakformáló algakészítmény alapja a tengeri algák és az esszenciális illóolajok egyedi kompozíciója, zöld színű agyagpakolás formájában.

A Kávés pakolás intenzív koffeintartalma miatt rendkívül hatékony alakformáló kence.

A hatóanyagok speciálisan a zsírpárnácskák, narancsbőr finomítására szolgálnak.

A célterületet egy meleg vízbe mártott törülközővel először töröld át. A pakolást vastag rétegben kend fel a bőrre, majd fóliával tekerd körbe, csavarj magadra egy puha, vastag törölközőt, jó melegen betakarva feküdj le és relaxálj minimum 20–30 percig. Közben nagyon hatásos vizualizálni az elérni kívánt csodás alakot!

kezelés után meleg vízzel alaposan öblítsd le a pakolást.

A pakolások kúraszerű, rendszeres használata ajánlott a hatékony alakformáláshoz.

Hatásos kiegészítők a bázikus ANTICELLULITISZKÁVÉS vagy BARACK MASSZÁZSOLAJOK. A pakolás után erőteljes csipkedő és kis körkörös mozdulatokkal masszírozd át, majd tenyérrel könnyedén paskolgasd a célzott zónát! 

Ezen kívül az intenzív méregtelenítő Holt-tengeri iszappakolás és a Fekete Szappan rendszeres kiegészítő használata nagymértékben segíti a vágyott eredményt.

A fentiek tükrében mégis miért mondhatjuk, hogy nyugodtan használhatóak a kevésbé bázikus készítmények is? Mert olyannyira el vagyunk savasodva, hogy a semleges vagy kissé savas kémhatású termékek még mindig „lúgosabbak”, mint a bőrünk. Viszont egészségünk érdekében csak megbízható összetevőjű, káros anyagoktól mentes, megfelelő növényi hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat alkalmazzunk!

Berber Beauty Thalasso Naturkozmetikumok