Otthoni spa élmény a Berber Beautyval

Régebben utáltam kádban fürdeni, mindig is a gyors zuhanyt részesítettem előnyben. Aztán jött a Berber Beauty (továbbiakban „BB”) a csodás natúrkozmetikumaival, és az a megtiszteltetés ért, hogy terméktesztelőjük lehetek. Igen ám, de a BB által képviselt bázikus testápolás alapja a sófürdő. Már régebben elköteleztem magam a méregmentes testápolás mellett, de a bázikus testápolás egy szinttel feljebb való lépés. Mint már említettem egy posztban, a bázikus testápolás egy új életstílus, amihez fel kell nőni. De ha megtettük, nap mint nap felejthetetlen testápolási élménnyel, méregmentes szépüléssel, egészséggel, és otthoni wellness élményekkel leszünk gazdagabbak.

Berberától első körben egy 5 kg-os mediterrán fürdősót kaptam, de az akkori lakásunkban csak zuhany volt, így az esti lábfürdőimre használtam el, ami nálam amúgy is szenzációs élmény, imádom forró vízben áztatni a lábaim, de itt a kellemes élményen kívül nem tudtam egyébről beszámolni, holott a szervezetemre egész biztos, hogy már ez hatással volt. 2 hónapja viszont átköltöztünk végre a kis ékszerdobozunkba, ahol csodás fürdőm van, immáron káddal. Berbera az új fürdőm felavatására ezúttal egy 25 kg-os fürdősót küldött, amiért örökké hálás leszek! (a futár nem annyira..) 🙂 Mint már említettem, nem vagyok nagy fürdős, de a BB által annyi jót olvastam a sófürdő élettani hatásairól, hogy úgy döntöttem, még környezetvédelmi szemléletembe is belefér heti 1 fürdő.

Nem számítottam nagy élményre, és bár a BB weboldalán elolvastam, hogyan is néz ki egy „Berber dago sófürdő„, én csak simán belelöttyintettem 2 pohár sót, és némi fürdőolajat a vízbe, majd fél óra ázás után kiszálltam. Ennyi. Jó-jó, kellemes volt, de semmi extra. Még ezután is úgy voltam vele, hogy a fürdést egész biztos, hogy nem nekem találták ki.

Aztán megnéztem a  Facebookon Berbera fürdős-videóját, és ledöbbentem, látva, hogy mit dörzsölt le magáról. Megtekinthetitek ITT

Na itt gondolkodtam el, hogy valamit nem jól csinálok. Talán mégis be kéne tartani az ajánlott lépéseket? 🙂 Nekirugaszkodtam újra. A kád vízbe ezúttal kb. 1 kg sót tettem, semmi mást. Belemerültem, és fél órán keresztül csak a tiszta, sós vízben relaxáltam, időnként alámerülve teljesen, amíg bírtam, de azóta kitapasztaltam, az a legkényelmesebb, ha csak annyi vizet engedek a kádba, ha lefeküdve épp csak az orrom lóg ki a vízből, hogy levegőzni tudjak, miközben a testem többi részét ellepi a sós víz. Ez full relax élmény, megszűnnek a zajok, megszűnik a külvilág. Igaz, érdekesen nézhetek ki a kád alján fekve, az orrom kint a vízből… 🙂 de kit érdekel? Az élmény, amit ad, mindent visz! Ja, és persze csak akkor fürdőzök, ha a férjem nincs otthon! 😉 Úgysem bírná ki másfél órán keresztül, hogy ne szóljon hozzám! 😀

Fél óra sóban ázás után jön a dörzsi. A testemet dörzskesztyűvel szoktam, a hátamat segítség híján hátmosó kefével, az arcomat pedig csak gyengéden a konjac szivacsommal dörzsölöm át. Hihetetlen, ami lejön az emberről.. Persze az első alkalmak látványosabbak, sőt, az első fürdők alkalmával szó szerint szürke lett a fürdővizem!!

A bőrradírozás után jön a másik legjobb rész, a kényeztetés.. Különféle verziókat alakítottam már ki, imádom! ♥ Ilyenkor teszem fel valamelyik kényeztető pakolást az arcomra. Nagy kedvencem a Berber zöldagyag pakolás E-vitaminnal, de mostanában rákaptam a Ghassoulra is. A zöldagyagról már írtam ITT, a Ghassoul is külön posztot érdemel majd.

Szóval pakolás az arcra, emellett még a talpamra szomtam kenni vastagon a Ghassoulból, illetve azon testrészeimre, amik kilógnak a vízből, és ezután jön ismét fél óra relax, ilyenkor jöhet egy jó könyv, vagy egy újság. A leradírozott, sós víztől „kiázott”, gőztől felpuhított bőr még könnyedebben veszi fel az agyag értékes hatóanyagait, illetve ami jóság még a pakolásokba van adagolva. Amikor már megszáradt az agyag rajtam, újra felvizezve mosom le magamról. A Ghassoult amúgy „szappanként” is lehet használni, átkenni vele a teljes testet, majd pár perc után lemosni. A geránium olajtól az illata valami mesés! A pakolások lemosása után teszek a fürdővízbe 1 kupakkal valamelyik fürdőolajomból, bár amióta megkaptam a  vaníliásat, csak azt használom, leírhatatlanul finom, érzéki, buja, és még ragozhatnám az illatát, nem lehet szavakba önteni, ezt éreznetek kell! Közben jöhet a hajmosás Ghassoul agyagsamponnal, ami után semmi szükség balzsamra, pakolásra, olyan gyengéd, kíméletes a hajhoz, plusz a táplálásról argán olaj is gondoskodik.

A felsorolt termékek hatóanyagairól és hatásáról most nem írok részletesen, mindegyik külön posztot érdemel. De hogy mi változott, amióta áttértem a bázikus testápolásra? Nagyon sok minden!

  • az én állandóan száraz, viszkető bőröm teljes mértékben regenerálódott, teljesen elhagytam a testápolók használatát!
  • bőröm állaga, minősége érezhetően változott. Tömörebb, rugalmasabb, feszesebb, színe sokkal üdébb.
  • gyorsan zsírosodó hajamra a sófürdők áldásos hatással vannak, a hajmosások közötti idő kitolódott 1-2 nappal
  • vékony szálú, ritka hajam élettel telibb, jobb a tartása, sok új „babahajam” nőtt
  •  a hormonok hatására előbukkanó pattanásokról a zöldagyagos pakolás pillanatok alatt lehúzza a gyulladást, csodásan egységesíti a bőrt
  • férjemmel közösen wellness délutánokat vezettünk be, no ezek nem a relaxálós fürdésről szólnak, inkább testünk-lelkünk kényeztetéséről. Ilyenkor jöhet az a bizonyos ikonikus vaníliás-cukros bőrradír, utána egy jó masszázs valamelyik olajkompozícióval.
  • az otthoni berberkedéssel megtanultam élvezni a testápolás rituáléit, nem csak a szokásos rutin feladat, hanem valódi, otthoni wellness élmény minden egyes sófürdő, agyagpakolás, vagy radírozás.

Szóval lányok, nők, asszonyok, megéri váltani! Mindegy, hány éves vagy, tested, bőröd, minden sejted meg fogja hálálni, ha méregmentes, lúgosító, tápláló anyagokkal látod el! Erre nem kell jól megfogalmazott marketing duma, legjobb  bizonyíték, amit saját bőrödön tapasztalsz! Márpedig az óriási változás lesz! Arról nem beszélve, hogy 1 hónap után szervezeted annyira megtisztul majd mindenféle szintetikus cucctól, hogy zsigerből el fogsz utasítani mindent, ami mesterséges illatanyagot, vagy valami egyéb finomságot tartogat bőröd számára, azonnal tiltakozni fog ellene minden sejted! Ennél több bizonyíték számomra nem kell. Én 100%-ig hiszek a Berber Beautyban. És amiért még imádom, ezekért a kis matricákért minden termékükön:

vilgbk4_masolata.jpg

Névtelen_1.png

Az eredeti cikk és további sok más írás a szerző saját blogján található. Olvassátok szeretettel : http://beautyheaven.blog.hu