A természet egyik legfinomabb, tápláló olaja Afrikában terem. Ez a sűrűn folyó, illatos ambrózia az argánolaj. Magja az Argania spinosa nevű terebélyes fa termése. Belőle nyerik hideg sajtolással az argánolajat, amit bőrápolásra és étkezési célokra is felhasználnak. Sőt! Az argánfa leveleit a helyi kecskék fogyasztják kedvelt csemegeként!

Az argánfa termésének olaja mára a marokkóiak nemzeti kincse lett. Kézi előállítása igen munkaigényes folyamat, óriási malomkövek közt préselve nyerik ki az értékes cseppeket ezért ezt az olajat leginkább a kulináris világ használja. A termés másik  részét főleg nagyobb, olajsajtolással foglalkozó cégek vásárolják fel a helyiektől. A préselt olaj elsősorban a kozmetikai iparba áramlik, de magas ára miatt a valódi olaj csak csekély mennyiségben kerül alapanyagként a híres óriás cégek által piacra dobott termékekbe. Megállapítani ezt úgy lehet, hogy mindig elolvassuk a kozmetikumokon az összetevőket / INCI /. A sorrend utal a mennyiségre is, csökkenő sorrendben szerepelnek mindig a felsoroásokban az alapanyagok

Sajnos egyre nehezebb valódi, tiszta argan olajat beszerezni, mivel a magas ár miatt gyakran hamisítják. Éppen ezért a Berber Beauty tunéziai gyártó manufaktúráján keresztül, már hosszú évtizedek óta, kizárólag ugyanattól a marokkói őstermelő családtól szerzi be az argan olajat a termékeinkhez. Inkább egy kisebb argan ültetvényről vásárolunk, ahol őrzik még a helyi tradíciót, csak biztosan kapjuk meg a legjobb minőséget. Ez elengedhetetlen feltétel, ha az a célunk, a világ legjobb minőségű natúrkencéit varázsoljuk eléd!

argan-olaj

Az argánolaj a bőrápolásban értékes, mindennapi használatra alkalmas valódi esszencia, mely adalékanyagok nélkül védi a bőrünket!

 NÉZZÜK A TÉNYEKET:

– allergiás reakciókról a valódi argan olaj tekintetében nincsen tudomásunk, a nemzetközi szakirodalom szerint is a legérzékenyebb bőrűek is bátran kipróbálhatják,
– az olaj különleges összetételű zsírsavszerkezete révén számos bőrtünetet enyhíthet (ekcéma, extrém száraz bőr, ráncok),
– jelentős tokoferol- (E-vitamin-) tartalmával erősíti a bőr saját regenerációs képességét.

Nem zsírosítja a bőrt, s nem hagy maga után csillogó felületet.

Hogyan lehetséges ez?

A titok az értékes növényi olaj összetételében rejlik. Vitamin tartalmával erősíti a szöveteket, amelyek azután könnyebben végzik sejtanyagcseréjüket. A bőr homogén tapintásúvá és bársonyossá válik a használatától. Az argánolaj méltán világhírű lett, hiszen látványosan képes regenerálni a bőrt, halványítva a ráncainkat, szépít és egy jó masszázs vele érezhetően kiegyensúlyoz. A jó minőség -ezek után érthető -csak csillagászati összegekért szerezhető be, csoda úgy nevezik, ‘Marokkó folyékony aranya’?

arganolaj

ALKALMAZÁSA NAGYON EGYSZERŰ

Pár csepp bemasszírozása a megtisztított arcbőrbe, vagy testápolóként, lefekvés előtt használva, szinte feleslegessé teszi más, bonyolult összetételű krémek használatát.

Széles körben használhatjuk, hiszen arcápolónak, testápolóként  és fürdőolajnak egyaránt kiváló választás. Amennyiben félünk a tiszta olaj ‘zsírosító’ hatásától, érdemes a használat előtti zuhany során peelinget alkalmaznunk, hiszen a csillogást többnyire a bőr elhalt hámsejtjei okozzák. Ezek ugyanis elzárják az olaj elől az utat, amely a mélyebb rétegekbe jutva maradéktalanul felszívódna.

Megrendelem a webáruházban az argánolajat>>