A napi TÖBBSZINTŰ bőrápolás, főleg ha nagyvárosban élünk, lényeges eleme az egészséges, teljes értékű, aktív mindennapoknak. Arcbőrünk állapotát négy pillér tartja épen: gondolataink, táplálkozásunk, a tudatos és rendszeres mozgás, valamint a bőrünk bázikus ápolása.

  • Ha aggodalom és stressz hatja át a mindennapjainkat, hiába minden kence-fice. Arcvonásainkra kiül minden negatív emóció, és jól tudjuk, hogy a stressz számos bőrprobléma  pszichoszomatikus forrása. A napi relaxáció és a meditáció segíthet feloldani a személyes elfogultságainkat. Ez pedig ajtót nyit a létezés teljesebb érzékelésének, így a belső béke állapotának is.
  • A táplálkozás és a bőr közötti kapcsolat tudatában megint csak sokat tehetünk magunkért. A hiányos ásványi anyag-, vitamin- és nyomelem bevitel, a salakanyagok által akadályozott felszívódás, és a vér-, valamint nyirokkeringés problémái mind okozhatnak a bőrön megjelenő, figyelmeztető jeleket: olyankor itt az ideje a változtatásnak.
  • A rendszeres testmozgás ugyanolyan testápolási tényező, mint a fürdés, a krémek és pakolások használata. Hosszan tartó mozgásszegény életmód esetén a test keringése lelassulhat, így a tápanyagok megfelelő helyre való szállítása is akadályokba ütközik.
  • A bázikus testápolás jelentőségéről ebben a cikkben olvashatsz részletesen.

FONTOS!

A bőrben lévő nedvességet nem csak belülről lehet pótolni, hanem, megfelelő bőrápolással, kívülről is. Ehhez viszont a napi vízmennyiséget kell beállítani az ideális 2,5 literre, ezután lehet a bőrünket ellátni a típusának megfelelő vizes emulziókkal. Ez lehet egyszerűen a vizes bőrre felvitt növényi bázisolaj, vagy az e célra készített hidratáló krém.

Az esti szépségápolás három trükkje

Amikor a napnak vége, és letettük a kötelességet, hogy ismét regenerálódjunk, érdemes gyújtani egy mécsest és nyugalmat teremteni magunk körül. Ha gyermekeink is lefeküdtek, engedjünk időt a regenerálódás lelki és biológiai szükségleteinek.

peeling

Első lépés: a bőr peelingezése

A tisztálkodási és méregtelenítési program egyik alapvetően fontos eleme az, hogy a bőrünk elhalt hámrétegét finom bőrradírral eltávolítsuk. Mennyei érzés és igen egészséges! Hiszen így az eltömődött pórusok szabad utat kapnak, beindul a bőrlégzés, és az új sejtek termelődése. Erre a célra használhatunk célzott termékeket, például a sivatagi bőrradírt, vagy magát az életet mentő, méregtelenítő SÓT. Egy teáskanálnyit a Mediterrán Kristályos Tengeri Sóból szórjunk a benedvesített testdörzsölő kesztyűnkre, és masszírozzuk át gyengéden felfrissülésre szoruló bőrünket.

Ellenjavallatok: sebek, sérülések esetén járjunk el óvatosan, dörzsöléssel ne irritáljuk a bőrt, egy finom sóoldatos fürdő azonban fertőtlenítő és sebgyógyító hatású lehet ez esetben is.

Második lépés: méregtelenítés és tápanyagfeltöltés

Következő lépésként arcunkra és dekoltázsunkra kenjünk fel egy agyag-, iszap- vagy algapakolást, és 20-25 percnyi intenzív relaxáció után óvatosan öblítsük le.

 Harmadik lépés: bőrünk hidratálása

Hidratáld a bőrödet a Bázikus Masszázs- és Testolajjal, vagy a bőrmegújító argánolajjalKorábban írtuk, hogy a hidratáláshoz ezeket az olajokat VIZES bőrre érdemes felvinni! Elég egy keveset óvatosan a bőrbe masszírozni, s hosszan tartó, intenzív illattal, valamint bársonyos bőrrel ajándékoz meg bennünket valamennyi  értékes növényi olajunk.

well

Az arc és a dekoltázs ápolásához kiemelten ajánlunk néhány olajat, amelyek évezredek óta a testápolás királynői: